Naše akcie - ako sa nenudíme...
Výcvikový tábor, Špeciálna výstava hovawartov SHK
zvod mladých a bonitácia hovawartov  - Mošovce - august 2013


 

Od konania letného výcvikového tábora SHK v Mošovciach už uplynuli viac než 2 mesiace a tak pocity a dojmy už nie sú také živé. Medzičasom sa už udialo aj mnoho nových radostných vecí a tak nám tábor v Mošovciach už pripomínajú najmä fotografie. Tento tábor na rozdiel od predchádzajúcich bol pre nás zaujímavý hlavne tým, že sa ho spolu s Jamaicou zúčastnili aj č naše šteniatka, ktoré zatiaľ nemali svoje nové rodiny. Teda okrem Mont Blanca, ten už rodinu mal, ale čakal na termín svojho odletu do Švédska. Aby tam šteniatka nežili len tam nadivoko, veľmi nám so starostlivosťou pomohli: majitelia Nordica, ktorí si na celý týždeň adoptovali aj Mexica, majitelia Isabelly, ktorí sa na tábore celý týždeň starali o Niagaru a malá Zoja, ktorá býva v Mošovciach a každý deň svedomito chodila brať na prechádzky Matterhorna a Mont Blanca. Všetkým aj touto cestou ešte raz ďakujem. Šteniatka sa vďaka nim mali na tábore dobre a veselo.

Najkratšie si táborové radovánky užil Mont Blanc. Už vo štvrtok pre neho prišla služba - dodávka leteckého dopravcu a Monty tak započal svoje sťahovanie do nového domova vo Švédskom Lillhärdale. Bola to v celku rýchla cesta z Košíc cez Prahu do Štokholmu, kde si ho už vyzdvihla nová majiteľka. Monty sa tam rýchlo zabýval, má hovawartieho kamaráta Kessu a už stihol vo Švédsku niekoľko výstav, kde vyhral nielen v triede šteniat, ale dostal sa aj na stupne víťazov v záverečných súťažiach všetkých plemien, kde obsadil 2. miesto medzi šteniatkami.


VÝCVIK

Staršie psíky sa počas tábora venovali výcviku. Niektorí mali za cieľ skúšku z výkonu, niektorí sa pripravovali na bonitáciu alebo zvod mladých. Skúšku BH úspešne zložil len Jantar Kráľovská stráž. S Jamaicou sme sa o to tiež pokúsili, ale tá sa uprostred skúšky rozhodla, že dosť bolo a ľahla si k skupine ľudí a už sa od nich nepohla. Nič to zato, medzičasom sme už urobili veľmi úspešný reparát a skúšku BH sme spolu zložili na 52 bodov zo 60.

Golfo Kráľovská stráž



Jantar Kráľovská stráž

 

Jasmine Kráľovská stráž 

 




 


 

 

Jamaica Kráľovská stráž
 

 

      

Lakeland Kráľovská stráž

Na záver tábora ako už je tradíciou, sa konala špeciálna výstava hovawartov, kde sme mali obzvlášť bohaté zastúpenie. Darilo sa nielen šteniatkam, ktoré v silnej konkurencii (6 psov - obsadili 2. a 4. miesto a z 9 sučiek bola Maurinka 2.), pochlapli sa naši mladí psi, ktorí v konkurencii 10 psov obsadili 2., 3. a 4. miesto a korunu všetkému nasadila šampiónka CHILE Kráľovská stráž, ktorá vyhrala čo mohla a získala najvyššie ocenenie - Víťaz plemena. Spolu s ním už má na svojom konte 2 x titul čakateľ šampióna IHF. Ak sa jej to podarí ešte raz, stane sa prvou slovenskou Šampiónkou IHF. Budeme jej k tomu držať všetky prsty.

Naša Jamaica nastúpila v triede strednej, kde ju predvádzala Evička Vargová, ktorá s ňou na Klubovej výstave v Dolnom Kubíne získala krásne umiestnenie - V4. Od rána si to spolu skúšali v kruhu a išlo im to výborne. Dúfali sme, že svoj úspech z DK ešte vylepšia. Všetko sa vyvíjalo dobre, pri posudzovaní Evka s Jamaicou pekne spolupracovali a získali známku výborná, z čoho sme sa tešili, lebo na špeciálnych výstavách sa posudzuje značne prísnejšie, než na Národných, či Medzinárodných. V behu o umiestnenie sa zrazu Jamaica začala príliš zaujímať o to, kde som ja. Vrtela sa, obzerala a nepredvádzala sa pekne. Vďaka tomu s Evkou obsadili 3. miesto. Škoda to bola najmä preto, že Jamaica sa rozhodkyni veľmi páčila, nahlas povedala, že táto sučka rozhodne mala na lepšie umiestnenie, keby bola s handlerkou lepšie spolupracovala. Každopádne Evke patrí veľká vďaka, že robila čo mohla. Hádam nabudúce bude s ňou Jamaica spolupracovať lepšie.

Na záver výstavy bola súťaž chovateľských skupín. Mali sme tam štyroch zástupcov, konkurencia nenastúpila a tak víťazstvo bolo celkom jednoduché. Preto bolo od rozhodkyne sympatické, že na prvé miesto dala skupinu našich šteniatok. Síce sa ešte nevedeli predvádzať tak ako dospeláci, ale sú prísľubom budúcej úspešnej generácie kráľovských strážnikov.

Radosť mali aj majitelia Imoly, ktorá spolu so svojim mladým vystavovateľom obsadila prvé miesto v súťaži "Mladý vystavovateľ".  Gratulujeme všetkým, ktorí nás na tejto výstave reprezentovali.

ŠV SHK 31. 8. 2013

VÝSLEDKY VÝSTAVY: posudzovali:
Terézia Gargušová SR (šteniatka, dorast, seniori, veteráni), Mária Kerekes HU (ostatné triedy)

psy

trieda šteniat
Nordic Kráľovská stráž - veľmi nádejný 2
Niger Kráľovská stráž - nádejný 4

trieda mladých
Largo Kráľovská stráž - výborný  2
Jantar Kráľovská stráž - výborný 3
Lakeland Kráľovská stráž - výborný  4
Lyon Kráľovská stráž
 - veľmi dobrý

trieda otvorená
Island Kráľovská stráž - veľmi dobrý

trieda víťazov
Golfo Kráľovská stráž - výborný 3

sučky

trieda šteniat
Mauretánia Kráľovská stráž - veľmi nádejná 2

trieda mladých
Jasmine Kráľovská stráž - veľmi dobrá 4

trieda stredná
Jamaica Kráľovská stráž - výborná 3
Jena Kráľovská stráž - veľmi dobrá 4

trieda otvorená
Isabella Kráľovská stráž - výborná
Imola Kráľovská stráž - veľmi dobrá

trieda víťazov
Chile Kráľovská stráž - výborná 1, CAC, Čak.šamp. IHF, Víťaz ŠV, BOB
Chiara Kráľovská stráž - výborná 3

VÝSTAVA

tr. šteniat: Nordic, Niger a Mauretánia

 

 

tr. mladých: Largo, Jantar, Lakeland a Jasmine Kráľovská stráž

tr. stredná: Jamaica a Jena Kráľovská stráž


tr. šampiónov: Golfo, Chile a Chiara Kráľovská stráž

      

súťaž chovateľských skupín
 

 

Imola obsadila prvé miesto v súťaži "Mladý vystavovateľ"

 

 

Celkom na záver tábora sa konali chovateľské akcie: Bonitácia a zvod mladých hovawartov.
Bonitáciu úspešne absolvoval INDIAN Kráľovská stráž s kódom: 5AI1M3R/ABA a stal sa tak oficiálne chovným krycím psom.

Na zvode mladých sme mali podstatne širšie zastúpenie. Úspešne ho absolvovali: Largo, Lyon, Kansas, Kenya, Kenedy. Želáme im, aby v budúcnosti rovnako úspešne absolvovali aj bonitáciu.


späť na akcie

hlavná stránka