Naše akcie - ako sa nenudíme...
Svetová výstava psov - Salzburg - Rakúsko 20.5.2012


  Dňa 20. 5. 2012 sa konala Svetová výstava psov,
na ktorej nás reprezentovali dvaja Kráľovskí strážnici
EVEREST a CHIARA

Tento rok sa Svetová výstava psov konala v rakúskom meste Salzburg. Bola to veľmi lákavá príležitosť predviesť tam naše psice. Po mimoriadne vydarenej sezóne naše Cortiny (nazbierala niekoľko titulov CACIB a BOB, stala sa Medzinárodnou výstavnou šampiónkou a vo svojich 6-tich rokoch zvíťazila v celoklubovej súťaži o titul suka roka 2011) by sme si asi aj robili nádeje na pekné umiestnenie. Termínovo nám to však vôbec nevyšlo. Cortinka v marci porodila naše šteniatka "J", vďaka čomu dnes máme doma Jamaicu, do polovice apríla ich ešte kojila a tak v máji rozhodne nebola v ideálnej výstavnej kondícii.
A Fidži, ktorá je každým rokom krajšia a tiež by nemusela obísť naprázdno, už bola v máji tehotná.

Tak som sa bola na Svetovke pozrieť aspoň ako divák. Vyriešili sme tým ešte jednu náročnú vec a to odovzdanie Jalty do rúk novej majiteľky.
Jalta totiž odcestovala do svojho nového domova až celkom na juhu Francúzska. Z Martina je to tam 1700 km. Riadna štreka. Takto sme majiteľom ušetrili 1000 km cesty (z Martina do Salzburgu je to asi 500 km a museli by ísť tam aj nazad). Aj pre Jaltu to bolo lepšie, lebo cestovala s Everestom, čo sa im obom celkom páčilo a mala cestu rozdelenú na viac dní. 

V nádhernom horskom prostredí neďaleko Salzburgu sme si ešte urobili s Jaltou posledné fotky, ale dúfame, že ju ešte niekedy uvidíme.  

Voľný deň pred výstavou sme využili na prechádzku pri jazere Mondsee, kde Everest celkom rád pózoval pred foťákom.
Je to rodený model.

 

Niekedy je to celkom príjemné, ísť na výstavu bez vlastného psa. Človek má menej povinností, nemusí sa tak sústrediť a má viac času pozrieť si všetkých ostatných. A zvlášť na takejto významnej výstave, kde boli hovawarty z viacerých krajín a kde je ideálna príležitosť vyhliadnuť si nejakého fešáka pre naše baby do budúcnosti.
Aj sa nám tam niektorí naozaj páčili.

O tom, že aj naši dvaja strážnici sa páčili rozhodcovi, svedčí to, že obaja získali známku výborný (a to sa nepodarilo všetkým ani v triede šampiónov) a obaja získali aj umiestnenie (Everest druhý a Chiara štvrtá). Veľmi im týmto gratulujeme a držíme palce, aby svoj úspech minimálne zopakovali o rok v Budapešti.

VÝSLEDKY VÝSTAVY:

20.5.2012 - WDS Salzburg (posudzoval Michael Kunze)

  psy - trieda šampiónov:
C.I.B. EVEREST Kráľovská stráž - výborný 2, res. CA
CA

sučky - trieda stredná:
Jch. CHIARA Kráľovská stráž - výborná 4

kompletné výsledky sa na klubovej stránke.

  

Viac sa o výstave môžete dočítať na klubovej stránke, a tiež v časopise Pes a mačka, ktorý vychádza začiatkom júla 2012. Tento istý článok si môžete pozrieť aj tu.

Autori fotografií na tejto stránke:
Martina Babíková a Milan Krajčovič


späť na akcie

hlavná stránka